Adobe 2020-tól teljesen beszünteti a Flash támogatást

2017.09.05.
2017.09.05. Richard

Az Adobe nemrég bejelentette a blogján, hogy 2020-tól végleg beszünteti a Flash támogatását. Már most sem érhető el közvetlenül a Flash az Apple, Mozilla, Google böngészőiben de attól a bizonyos dátumtól kezdve nem is lehet rá telepíteni sem.

Az Adobe ezzel teret enged az olyan szabványoknak mint pl. a HTML5, a WebGL, a WebAssembly. A Flash-re építő cégeknek, illetve weboldalaknak így 2020-ig van idejük, hogy leváltsák az elöregedett és biztonsági kockázatot rejtő platformjukat valami jobbra. Így az Adobe is már inkább a HTML5-őt erőlteti a legújabb alkalmazásaiban is mint pl. az Animate CC vagy a régebbi Premiere Por programban. Közben a nagy cégek is mint pl. a Facebook sorra értesítik a játékok fejlesztőit, hogy álljanak át valamelyik másik platformra amihez segítséget is adnak nekik.

Ha van olyan ismerősöd akinek Flash-re épül a weboldala, értesítsd őt erről, mert előbb-utóbb veszteség fogja érni mivel a weboldala használhatatlan lesz. Ajánld neki vállalkozásunkat ahol minden Flash-re épülő oldalt a mai kor vívmányainak megfelelően alakítunk át Flash mentes, reszponzív weboldallá.

  • Megosztom itt:
,