DevKinsta: A legújabb ingyenes helyi WordPress fejlesztő eszköz

2021.02.15.
2021.02.15. Richard

A helyi WordPress-webhelyek létrehozása sokkal hasznosabb, mint azt elképzelné. A helyi WordPress környezet lehetővé teszi új projektek, beépülő modulok tesztelését, sőt a webhelyek hibaelhárítását is. A DevKinsta használatával annyi helyi WordPress-webhelyet állíthat be, amennyire szüksége van, mindezt ingyen. Nézzük meg, hogyan működik.

DevKinsta-1.jpg

Nagyon sok helyi fejlesztési eszköz használható új webhelyek létrehozásához és projektek teszteléséhez. Közülük kevesen épülnek a WordPress szem előtt tartásával, és a DevKinsta a legújabb eszköz a soraikhoz való csatlakozáshoz.

A szokásos helyi fejlesztői környezettől eltérően a DevKinsta kifejezetten a WordPress számára készült. Ahogy a nevéből is elképzelhető, a DevKinsta mögött álló csapat ugyanaz a Kinsta által felügyelt WordPress tárhelyszolgáltatás mögött.

Ebben a cikkben megnézzük, hogy miről is szól a DevKinsta, vigyük próbára, és beszéljünk arról, kinek érdemes megfontolnia ennek az eszköznek a használatát. Térjünk rá!

Bevezetés a DevKinsta-ba

devkinsta-1.png

A Kinsta az egyik legismertebb név, amikor a felügyelt WordPress-tárhelyről van szó. Minden terv részeként beépített átmeneti funkciókat kínálnak, és most a DevKinsta segítségével helyi WordPress tesztelési környezeteket is létrehozhat.

A DevKinsta lehetővé teszi új helyi WordPress-webhelyek elindítását vagy „felpörgetését” egy olyan verem használatával, amely a következőket tartalmazza:

A Docker konténereknek köszönhetően a DevKinsta az egyes helyi WordPress-webhelyekhez külön környezeteket biztosít. Ez azt jelenti, hogy az egyes webhelyekhez különböző kiszolgálókonfigurációkat, WordPress és PHP verziókat használhat, attól függően, hogy mire van szüksége.

A DevKinsta célja, hogy az új projektek legegyszerűbb módját az Ön helyi tesztelésének biztosítsa. Ez lehetővé teszi, hogy percek alatt elindítson weboldalakat, egy gombnyomással elérje az adatbázisukat, és akár a parancssoron keresztül is kapcsolatba léphessen velük.

Az eszköz tartalmaz minden e-mail postafiókot minden egyes webhelyhez , amely lehetővé teszi a naplók hibakeresését , ami ideális hibaelhárítási célokra.

Ahogy elképzelheted, a DevKinsta integrálódik a szülő tárhely szolgáltatással is. Ha a Kinstát használja, letöltheti webhelyeinek másolatait, helyben dolgozhat rajta, majd egy kattintással átállítási környezetekbe tolhatja őket (amennyiben erre jogosultsággal rendelkezik!).

A DevKinsta mind Windows, mind macOS eszközökhöz elérhető, és a mögöttes vállalat azzal büszkélkedik, hogy a szolgáltatás örökre ingyenes lesz.

Gyakorlati tapasztalat a DevKinsta használatával

A DevKinsta használatának megkezdése egyszerű. Az eszköz letöltéséhez nem kell regisztrálnia egy fiókot – csak lépjen a DevKinsta honlapjára, kattintson a letöltés gombra, töltse ki néhány elérhetőségét, és máris mehet:

downloading-devkinsta-1.png

A telepítési folyamat néhány percet igénybe vehet, mivel a DevKinsta-nak be kell állítania a Dockert és le kell töltenie a program futtatásához szükséges tárolókat.

Amint a program fut, hozzáférést kap egy ilyen irányítópulthoz:

devkinsta-sites-1.png

Az eszköz belső felülete nagyon minimalista. A webhelylista mellett látni fogja az egyes webhelyek böngészőn keresztüli megnyitásának, a helyi könyvtár elérésének és a WordPress rendszergazdájának lehetőségeit. Ha a jobb szélső három függőleges pontra kattint, akkor hozzáfér a webhely részletes oldalához:

site-detail-page-1.png

Ha új helyi WordPress-projektet szeretne elindítani, kattintson a Hely  hozzáadása  gombra a  Webhelyek  listában. A DevKinsta megkérdezi, hogy milyen típusú projekten szeretne dolgozni: