A Flickr átverte ingyenes felhasználóit, 1TB helyett csak 1000 képet tárolhatsz ingyenesen 2019-től

2018.11.10.
Posted in Blog
2018.11.10. Richard

Nemrég kaptam egy emailt a Flickr-től amiben kedvesen leírják, hogy 2019 január 1-től már csak 1000 képet lehet feltölteni az ingyenes felhasználóknak és ha nem fizetek elő februárban törlik az össze képemet és videóimat. Ez elég tisztességtelen húzás ahhoz képest, hogy 1TB-ot adtak eddig az ingyenes felhasználóknak s az egyszerű felhasználók akik majd 20 év képeit tárolták egyik biztonsági mentésükként a Flickr felhőjében az most fizessen elő csak, hogy reklámmentesen nézhesse a Flickr-t. (Megjegyzem a reklámmentességet is ígérték amíg a Flickr él.)

A Flickr Facebook oldalán is több százan adtak elégedetlenségüknek hangot, még azok is akik eddig a Pro szolgáltatásban voltak, de úgy látszik a fotózás szeretete elhalványul a pénz mellett. Persze ehhez az is kellett, hogy a Flickr-t megvegye a SmugMug talán nekik viszket a tenyerük mert azt gondolják mindenki fizet majd nekik csak, hogy ne töröljék a képeit. Tévednek, én már rányomtam az adataim lekérése gombra, hátha van olyan kép a Flickr-en ami már törölve lett mindenhonnan majd azt mondom Viszlát Flickr!

Még egy megjegyzés, ellentmondások vannak több cikkel kapcsolatban az interneten, hogy akiknek a fiókja 2019 előtti annak nem törlik a képeit, (remélem én tévedek) de egy Flickr blogbejegyzés szerint csak a Creative Commons, vagy Flickr Commons licensszel vannak ellátva, csak azokat nem törlik. (Jó móka ez, ingyenessé teszed a képedet, ezzel a FLickr-t népszerűsíted, de fizess elő, hogy megtarthasd őket.) Adhat a Flickr többféle kedvezményt különböző fotós szolgáltatásokhoz, aki az ingyenesség miatt tárolta náluk a képeit, azokat nem ez érdekelte.

Lehetőségek: iCloud Photos, Google Photos (személy szerint a Google-re nem bízom a képeimet), 1-2 merevlemez 😀
Részemről marad az iCloud, nagyobb előfizetésre váltással, itt nem korlátozzák a videó méreteit, hosszát, már a kezdetek óta teljes felbontásban menti a képeket, videókat s az új tömörítési algoritmus miatt nem is foglal sok helyet.

Az eddigi feltöltéseidet és adataidat itt tudod lekérni, aztán ha megvan törölheted is a fiókodat.

flick pro 2019 januar ingyenes 1tb 1000 kep

  • Megosztom itt:
, , ,