iCloud Control – iCloud Drive szinkronizálása manuálisan

2019.04.18.
Posted in Apple
2019.04.18. Richard

A héten láttam egy cikket az iCloud Drive szinkronizálásról aztán segítséggel rábukkantam erre a kicsi de annál hasznosabb programra, amivel egyszerűen lehet vezérelni az iCloud Drive szinkronizálását, ez az iCloud Control. Pontosítva, tilthatunk engedélyezhetünk mappákat amiket szinkronizáljon az iCloud Drive-al avagy sem és készíthetünk bármely fájlunkhoz egy publikus linket is, így fájlmegosztónak is használhatjuk az Apple felhőszolgáltatását.

Nézzük is át ezt a kis alkalmazást amelyet a Github-ról tölthettek le. Először is keressétek meg a Githubon az iCloud Control alkalmazást. Segítek itt a link és a telepítés sorrendben:

  1. iCloud Control letöltése
  2. Csomagold ki a *.zip fájlt s húzd (másold, helyezd) az Alkalmazások mappába
  3. Nyisd meg az iCloud Control alkalmazást, ekkor egy segédablakban elmondja hogy a Rendszerbeállítások -> Bővítmények -> Finder-bővítményekben, (pipával) engedélyezd az iCloud Control vezérlésticloud control icloud drive szinkronizálása manuálisan sync control manual
  4. Ezután indítsd újra a Finder (Opció gomb lenyomva tart + jobb gomb )
  5. Amikor a Finder elindul az eszközsorban ott fog szerepelni az iCloud Control felhő ikonja amire ha rákkatintasz az alábbiakat látod:

icloud control icloud drive szinkronizálása manuálisan sync control manualMilyen lehetőségeid vannak?

  • Remove selected item locally (Kijelölt helyi elem eltávolítása: a kijelölt elemek el lesznek távolítva Mac gépünkről de az iCloud-ban ott maradnak)
  • Download selected item (Töltse le a kiválasztott elemet: Ami eddig csak az iCloud Drive-ban szerepelt fájl, mappa, stb.. de szeretnéd offline is használni a Macbook-odon, itt töltheted le)
  • Publish public link (Publikus link készítése: Elkészít egy iCloud Drive-ban lévő fájlhoz tartozó hivatkozást amit a vágólapra másol)

icloud control icloud drive szinkronizálása manuálisan sync control manual

Az alkalmazás jelenleg az 1.2.0-ás verziónál tart, és már támogatja a Dark Mode-ot is.

Az iCloud Control hozzáad egy menüt a Finder-hez, amely lehetővé teszi az iCloud Drive-on tárolt fájlok ellenőrzését, lehetővé téve a felhasználó által vezérelt szelektív szinkronizálást.

  • Megosztom itt: