Nap mint nap használjuk a Google-t keresésre, de vajon kihasználjuk minden lehetőségét? Az alábbi tippekből, trükkökből mindez ki fog derülni. Lássuk tehát hogyan tudunk időt és ezzel pénzt spórolni a Google keresés optimalizálásával.

Elsőként az opció látható majd egy példával szemléltetve az opció majd egy kis leírás is található róla.

” “

“keresőoptimalizálás”

Tegyünk bármilyen szót vagy kifejezést idézőjelek közé, hogy a Google-t pontos egyezőséggel való keresésre kényszerítsük. Egyszerűbben fogalmazza, akadályozzuk meg, hogy a keresőmotor szinonimákat is kiadjon találatként.

OR

keresőoptimalizálás or SEO

A vonal () operátor egyenértékű az “OR” kifejezéssel. Igen hasznos találmány, hogyha a billentyűzetünkön beragadt a Caps-lock gomb.

( )

(keresőoptimalizálás OR holnapkészítés) díjak

Használjunk zárójeleket az operátorok csoportosításához és ellenőrizzük, hogy a keresőmotor milyen sorrendben hajtja a keresést végre.

keresőoptimalizálás -webáruházak

Tegyünk mínusz műveletet bármilyen kifejezés elé (beleértve az operátorokat is), hogy azt a keresőmotor kiszűrje a keresésekből. Jelen esetben a keresés eredményeként olyan oldalakat fogunk visszakapni, akik foglalkoznak SEO-val, de nem foglalkoznak a webáruházakkal. Lényeges szempont továbbá, hogy a „mínusz” operátort közvetlenül a kiszűrni kívánt kifejezés elé tegyük. Máskülönben a Google kötőjelként fogja azt értelmezni.

*

keresőoptimalizálás “honlapkészítés * webáruház”

A csillag jel (*) úgy működik, mint a joker-kártya és bármilyen szóval lehet párosítani

#..#

Google algoritmus frissítés 2015..2017

Használjunk a számokkal ellátott (..) jelet, hogy bármely egész évre vonatkozóan megtaláljuk az adott időintervallumban végrehajtott Google algoritmus frissítéseit.

$

SEO $100

Keressünk árakat a dollár jel segítségével ($). Az is lehetséges, hogy a $ jelet olyan konkrét árakkal kombináljuk, mint például a $19.99.

 

€29,99 SEO

Kereshetünk árakat az euró jel segítségével is (€). Egyelőre a többi pénznemet úgy tűnik, hogy nem igazán szereti a Google, így sajnos magyar forintban kifejezett árakat nem tudunk vele keresni.

 

IN

250 kph in mph

Használjuk az „in” operátort, a két mértékegység közötti átváltáshoz. Például kilométerről mérföldre válthatjuk át a mértékegységet. A Google a keresés eredményét, egy speciális Tudás kártya formájában, a többi keresési találat felett, jól látható helyen fogja megmutatni.

 

intitle:

intitle:”online vs. offline SEO”

Keressünk az írás címén belül csak az adott szóra vagy kifejezésre. Használjunk idézőjeleket ahhoz, hogy pontos találatokat kaphassunk eredményül.

allintitle:

allintitle: online vs. offline SEO

Keressük meg az oldal címében minden egyedi kifejezést, amely az “allintitle:” operátort követi. Lényegében ugyanaz, mintha többszörös

„intitle:” operátort használnánk.

inurl:

SEO hírek inurl:2017

Keressünk az adott idézőjelben levő szót, vagy kifejezést az oldal URL címében. Például jelen esetben, azokat a keresőoptimalizálással kapcsolatos híreket fogja a kereső eredményül adni, amelynek az URL címében megtalálható a 2017-os év. Természetesen ezt is lehet kombinálni más kifejezésekkel.

allinurl:

allinurl: SEO hirek-Google

Keressük meg az oldal URL címében minden egyedi kifejezést, amely az “allinurl:” operátort követi. Lényegében ugyanaz, mintha többszörös „inurl:” operátort használnánk.

intext:

intext:”online vs offline SEO”

Keressük az idézőjelek közé tett szavakat vagy kifejezéseket, de csak az oldal főszövegében, illetve a dokumentum szövegében.

allintext:

allintext: SEO google wifi

Keressünk meg az oldal szövegében minden egyedi kifejezést, amely az “allintext:” operátort követi. Lényegében ugyanaz, mintha többszörös „intext:” operátort használnánk.

filetype:

“SEO tippek” filetype:pdf

Keressünk csak egy speciális fájltípusra, mint például PDF, DOC, XLS, PPT, illetve TXT kiterjesztésű fájlokra.

related:

related:nyctimes.com

Habár csak nagyobb domének esetén működik, ámde ez a keresés azokat az oldalakat fogja visszaadni eredményül, amelyek a cél doménhez kapcsolódnak.

AROUND(X)

SEO AROUND(3) news

Keressünk olyan találatokat, ahol a két szó kifejezés (X) szó távolságon belül együttesen szerepel.