Spark már macOS-en is elérhető

2016.12.01.
Posted in Apple
2016.12.01. Richard

Végre megérkezett a várva várt Spark email kliens macOS rendszerre is. A Readdle cég minőségi programokat tett le eddig is az asztalra, gondljunk csak a PDF Expert-re vagy a Calendar 5 naptár alkalmazásra s most az iPhone-okra készült Spark után tegnap estétől letölthetővé vált, ráadásul ingyenesen a Spark macOS is.

A Spark kinézete hasonló a többi email klienshez talán legjobban az AirMail-hez tudnám hasonlítani amitől mér rég megváltam mert lehúzásnak éreztem, hogy kedvezmény nélkül egy apró frissítés után újra meg kellett volna vennem az alkalmazást. Tehát maradtam a jól bevált Apple Mail-nél aminek valljuk be elég sok betegsége van. Így mér én is vártam az új Spark-ot.

Nézzük is meg a Spark email kliens alkalmazást. Elindítás után rögtön hozzá kell adni egy fiókot ami lehet épp az akutális iCloud-os fiókunk is, támogatva a kétlépcsős azonosítást, tehát biztonságosan emailezhetünk, sőt a céges postafiók hozzá adásakor (mivel épp utazás közben írom ezt a cikket) megkérdezte, hogy biztos akarom-e mert nem biztonságos kapcsolatot használok.

spark macos megjelent

A program nagyon gyors ez tetszett elsőre mert az Airmail s ok fióktól eléggé belassult az Apple Mail mostani sok hibáit meg ne is feszegessük, tehát ha más nem már ez elnyerte a tetszésemet. Négy fiókkal tesztelem jelenleg is amiben külön kezelhetjük (Smart Inbox) a Gmail-hez hasonlóan a reklám, fontos, promóciós leveleket. Sőt a gyorsaság és a használhatóság függvényében a legyintést is magunk állíthatjuk be milyen funkciói legyenek.

spark macos megjelent

Lehetőségünk van arra is, ha egy emailt később szeretnénk a figyelmünk központjába látni, nem kell csillagozgatni mint az Apple Mail-ben, hanem beállíthatjuk, hogy mikor mutassa újra a levelet s azt a beérkező mappába teszi új levélként, de olyan megoldást is használhatunk, hogy riasztást (Snooze) készítünk hozzá, így egy későbbi órában vagy napon is felhívja a figyelmünket az emailre.

spark macos megjelent

Frappáns kis megoldás a gyors válaszok (Quick Replies) készítése akár hangulatkjelekkel (emoji) is. Előre el van készítve jó pár darab, amit kiegészíthetünk saját automatikus válasz emailek-kel, így leveszi a fölösleges gépelést a kezünkről. 😉 Hasonló mint pl. az iOS billentyűzetében az előre elkészített rövidítések.

spark macos megjelent

További extra, hogy tökéletesen kezeli a 2016-os Touch Bar -al felszerelt MacBook Pro-t. Persze a megszokott ujjgesztusokat használhatjuk itt is mint ahogy az elején szót ejtettem róla így a Touch Pad sem marad érintetlen akinek esetleg még nincs Touch Bar-os Macbook Pro-ja.

spark macos megjelent

Természetesen a Beállításokban a billentyűkombinációkat is egyénileg testre szabhatjuk vagy választhatunk a beépített Gmail-ből vagy Apple Mail-ből átvett billentyű kombinációk közül is. Így még könnyebb a használata, s mivel iOS-re is megjelent, tehát használhatjuk iPhone-on illetve iPad-en is így leveleink mindig naprakészen jelennek meg.

Negatívumok (egyenlőre). Ami kicsit nekem fájó, mivel az Apple Mail-t használom a MailButler kiegészítővel, így például a kapcsolatok fényképei megjelennek az emailek mellett. Persze aki nem vizuális típus ez nem számít de szerintem sokkal könnyebb használni egy levelezőt így, továbbá van jópár extra a MailButler-ben amit nagyon hiányolok, de remélem ezeket is belerakják, talán a következő frissítésbe. Addig is bőszen tesztelgetem mert az ingyenességével azt hiszem a legjobb email kliens mind macOS-re mind iOS-re.

Spark letöltése iOS-re

 

Spark letöltése macOS-re

  • Megosztom itt:
, , , , , ,